ЗА МЕН

Вилиана Божинова

Кратка автобиографияРодена на 24 август 1987 год. в Пловдив. Завърших гимназията в Асеновград, хуманитарен профил. От 2007 до 2011 год. направих бакалавърската си степен по Културология в Югозападния университет “Неофит Рилски” в Благоевград. В момента приключ-
вам магистратура по “Бизнес и административни информационни технологии и комуникации” в университета по Библиотекознание и информационни технологии в София. Владея английски език, а в момента уча и италиански език. Работила съм като сътрудник в печатни медии. Имам грамоти за успешно представяне на студентски научни сесии 2009-2010 год.. Обичам да работя в екип. Креативна и инициативна съм и проявявам адаптивност към различни ситуации и типове хора.

Литературни интересиОбичам да пиша. Обичам да чета. Харесвам културната антропология и теренните изследвания. Смятам че журналистическата професия е много интересна и вълнуваща. Позволява запознанство с много хора, разплитане на интересни събития и посещаване на красиви места. Чрез този сайт искам да обединя любовта си към писането, желанието ми да работя в журналистическата сфера и да предложа помощта си на хората по пътя на тяхното дипломиране. Някои смятат, че пишещите хора са въздух под налягане, че писател къща не храни.
Чрез Paperwoman.bg искам да докажа точно обратното, че няма значение какво правиш, стига да го правиш с любов. За мен писането е нещо повече от страст, то е начин да изразя себе си.

Хоби и свободно времеОбичам животните и смятам, че хората трябва да се отнасят с уважение към тях, а не постоянно да виждаме скитащи се бездомни кучета и котки, защото на някой му е омръзнало да има домашен любимец. Нашата омраза към тях показва омразата, която всъщност хората изпитваме един към друг. Имам си домашен любимец – заек. Казва се Чофи. За мен досега с природата е много важен. Това ме зарежда с креативна енергия и усещания. Обичам да спортувам. Ходя на йога. Запознаването с различни култури и посещаването на различни места е това, което ме кара да се чувствам щастлива. При престоят ми в Италия имах възможността да се докосна до венецианската  архитектура и да чуя малко от забележителната история на Италия.